STAČILO! v Jihomoravském kraji založilo klub a s plným nasazením zabojuje o zlepšení života na jižní Moravě

Nově zvolení čtyři zastupitelé za koalici Stačilo! v Jihomoravském kraji se v pondělí dohodli na vytvoření politického klubu v regionální samosprávě.

Předsedou klubu se stal manažer Mikroregionu Ivančicko Bohumil Smutný (KSČM). První místopředseda je specialista – rozpočtář staveb Martin Říha, předseda brněnské městské organizace KSČM. Druhou místopředsedkyní klubu byla zvolena vedoucí zdravotní sestra – specialistka na neurochirurgii Petra Rédová (bezpartijní za Spojené demokraty – Sdružení nezávislých). Dalším členem tohoto klubu je chirurg a onkolog Jan Žaloudík.

Členové klubu se dohodli na pravidelném setkávání, při kterém se budou informovat o novinkách v situaci i stavu věcí a zaujímat stanoviska k projednávaným krajským tématům. »V zastupitelstvu budeme plnohodnotná opoziční síla. Usilujeme o co nejvíce možné zapojení našich kvalifikovaných zástupců do orgánů Jihomoravského kraje,«zdůraznil Smutný a pokračoval: »Budeme se snažit prosazovat priority našeho volebního programu, zejména zamezit privatizaci krajských zdravotnických zařízení, udržet kvalitní a dostupnou zdravotní péči, vybudovat klíčovou dopravní infrastrukturu, zlepšit zoufalý stav některých silnic II. a III. tříd či podpořit školství. Neméně důležité je i pro nás hospodárné a efektivní vynakládání veřejných prostředků z krajského rozpočtu. Jsme velmi rádi, že v politickém klubu Stačilo! máme silné zastoupení zdravotníků. Tedy Petry Rédové a známého lékaře – chirurga onkologa Jana Žaloudíka. Tito dva budou navrženi za naši krajskou koalici do sociálně-zdravotního výboru a komise«.